Vloerverwarming

Vloerverwarming is door de warmtestraling de meest economische en behaaglijkste vorm van verwarming. Bij vloerverwarming met warmwater, wordt de warmte van het water in de verwarmingsbuizen door middel van warmtegeleiding overgedragen aan de vloer. De warmtegeleiding gaat naar alle kanten, zowel naar boven als naar beneden. De warmtegeleiding naar plaatsen waar dat niet is gewenst, is te voorkomen door op die plaatsen isolatiemateriaal te gebruiken. Als de vloer een hogere temperatuur heeft dan de kamertemperatuur, ontstaat er warmtestraling, een overdracht van warmte aan de lucht.

Bij vloerverwarming is de vloer de warmtebron. Deze geeft warmte af aan de lucht. Bovenin de kamer is het koeler dan dichtbij de vloer, wat aangenamer is. In het geval van radiatorverwarming wordt de lucht door de radiator verwarmd, deze circuleert via het plafond langs de wanden en over de vloer weer naar de radiator terug om opnieuw te worden opgewarmd. De luchtstroom over de vloer wordt ervaren als tocht en veroorzaakt koude voeten.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

De kamertemperatuur wordt geregeld door de warmteafgifte van de vloer. Volgens de huidige isolatienormen kan vloerverwarming uitstekend worden toegepast als "hoofdverwarming", dus zonder radiatoren. Bij oudere woningen, met slechte isolatie, kan het mogelijk zijn dat de warmte afgifte van de vloerverwarming niet voldoende is. Het is mogelijk om een kleine sierlijke radiator te plaatsen, die op een kille avond en bij het opwarmen van de vloerverwarming snel warmte kan gaan afgeven. Ook als volgens de berekening aanvullende verwarming nodig is, kan daarom nagenoeg het hele stookseizoen de vloerverwarming gebruikt worden als de belangrijkste warmtebron, dus als "hoofdverwarming". De warmteafgifte is meestal ca. 100 watt/m². Door de huidige isolatienormen zou in principe met een buisafstand van meer dan 15 cm kunnen worden toegepast.

Een goed resultaat wordt bereikt met een buisafstand voor Hoofdverwarming van 13 cm Door het verkleinen van de onderlinge buisafstand wordt het opwarmen versneld en is de benodigde watertemperatuur lager en ook de gemiddelde temperatuur van de vloer lager. Als gevolg hiervan wordt de warmte-inhoud van de cementmassa minder, waardoor de kamertemperatuur weer beter is te regelen. Een snelle opwarming met veel comfortabel woongenot ontstaat bij gebruik van een onderlinge buisafstand van af 13 cm. Deze afstand wordt daarom door ons sterk aanbevolen voor in de woonkamer, studiekamer en in de badkamer.

Vloerverwarming als bijverwarming

Het verwarmen van de vloer is voornamelijk voor het comfort en het bestrijden van een koude vloer. Een vloerverwarming is uitstekend te installeren als "hoofdverwarming", maar te gebruiken als "basisverwarming", door eenvoudig de watertemperatuur te verlagen. Het voordeel is een snellere opwarming en een veel gelijkmatigere temperatuur van de vloer. De warmteafgifte is meestal 40 - 50 watt/m². Door de huidige isolatienormen zou in principe met een buisafstand van 25 cm kunnen worden toegepast. Een goed resultaat wordt bereikt met een buisafstand voor bijverwarming van ca. 20 cm.

Voordelen

In vergelijking met gewone warmwater - verwarmingssystemen geeft de vloerverwarming een gelijkmatige, behaaglijke warmte over het gehele vloeroppervlak. Een groter en meer verspreid verwarmend oppervlak bij een lagere warmte - afgiftetemperatuur schept een behaaglijkheidgevoel. De kamertemperatuur wordt subjectief als hoger ervaren. De door vloerverwarming afgegeven warmte is voor ca. 60% stralingswarmte. Het aandeel stralingswarmte bij paneelradiatoren is ca. 40%, de overige warmte is opstijgende warme lucht convectie-warmte genoemd.

Het temperatuur verschil tussen vloer en plafond bedraagt, gemeten op ca. 20cm boven de vloer en ca. 20cm onder het plafond, bij vloerverwarming slechts 1 à 2 ºC. Bij verwarming door middel van radiatoren en convectoren zijn verschillen van 4 - 7 ºC mogelijk. De temperatuurverdeling in een ruimte met vloerverwarming benadert heel sterk de ideale temperatuurverdeling. De temperatuurverdeling bij toepassing van een conventionele warmwater verwarmingsinstallatie blijkt daarentegen minder ideaal te zijn.

 • Het geeft 100% stralingswarmte,mede hierdoor blijft de relatieve luchtvochtigheid in de verwarmde ruimte op peil.
 • Er hoeven geen rekening gehouden worden met het plaats van radiatoren of inbouw of opbouw convectoren.
 • Bij een vloerverwarming is nagenoeg niet noodzakelijk.
 • Vloerverwarming is energiezuinig.

Al vele jaren is iedereen het erover eens dat vloerverwarming de meest comfortabele verwarming is. Vooral diegenen die vloerverwarming hebben zouden nooit nog een andere verwarming willen!Dank zij de altijd warme,stralende vloer krijg je een heerlijk comfortgevoel dat door radiatoren of dergelijke niet kan worden geëvenaard. Maar vloerverwarming heeft ook nog wel andere belangrijke voordelen.

Bekijk hier onze scherpe tarieven voor de complete aanleg en installatie van een vloerverwarming ingeslepen in de vloer. Arbeid, materiaal, aansluiten en BTW zijn inbegrepen bij de prijs. Houdt er rekening mee dat het aansluitpunt wel binnen de 1,5 meter zit. Naast vloerverwarming middels frezen kunnen wij ook vloerverwarming op krimpnetten of vloerverwarming op noppenplaten installeren. Meer informatie over deze methodes en prijzen kunt u verkrijgen op aanvraag. Voor informatie over eventuele extra kosten en mogelijkheden (radiatoren verwijderen, afstand aansluitpunt etc.) vragen wij u contact met ons op te nemen zodat wij voor uw specifieke situatie een indicatie op maat kunnen geven.

Afstand 20 cm Afstand 15 cm Afstand 10 cm Aantal groepen Prijs incl. BTW
(Bijverwarming) (Uitgebreide bijverwarming) (Hoofdverwarming)
tot 20 m2 tot 15 m2 tot 10 m2 1 € 745,-
tot 4o m2 tot 30 m2 tot 20 m2 2 € 845,-
tot 60 m2 tot 45 m2 tot 30 m2 3 € 975,-
tot 80 m2 tot 60 m2 tot 40 m2 4 € 1.120,-
tot 100 m2 tot 75 m2 tot 50 m2 5 € 1.245,-
tot 120 m2 tot 90 m2 tot 60 m2 6 € 1.510,-
tot 140 m2 tot 105 m2 tot 70 m2 7 € 1.685,-
tot 160 m2 tot 120 m2 tot 80 m2 8 € 1.840,-
tot 180 m2 tot 135 m2 tot 90 m2 9 € 1.995,-
tot 200 m2 tot 150 m2 tot 100 m2 10 € 2.140,-
tot 220 m2 tot 165 m2 tot 110 m2 11 € 2.245,-
tot 240 m2 tot 180 m2 tot 120 m2 12 € 2.495,-

Serviceonderhoud CV

Een jaarlijks onderhoud van uw CV-ketel is erg belangrijk om storingen te voorkomen. Bij dit onderhoud wordt de gasafstelling, waterdruk en CO2-gehalte van uw CV-installatie gecontroleerd en wordt hij zonodig bijgesteld en bijgevuld. Hiermee wordt tevens de levensduur van uw ketel flink verlengd. Sluit een servicecontract af bij Siemers Installatietechniek en u blijft verzekerd van een goed functionerende CV-ketel!

Beveiliging tegen extreme regenval

Voorkom waterschade tijdens extreme regenval, van uw riool binnenshuis.. hiervoor hebben wij voor u een goede oplossing. De terugslagklep als waterkering in het riool.

De terugslagklep in het riool

Een belangrijk middel dat fungeert als waterkering. De terugslagklep wordt vaak toegepast in het riool om het water in één richting te laten stromen. Een terugslagklep voorkomt dat vuil water en vloeistoffen terugstromen, bijvoorbeeld in geval van een hoge rioolwaterstand.

Bescherm uw cv installatie tegen vuil en ongemakken met lucht problemen

Flamcovent Clean Smart

De Flamcovent Clean Smart lucht- en vuilafscheiders zijn in alle opzichten slimme producten. En net als bij meer innovaties van Flamco, zorgt ook hier een baanbrekend nieuw ontwerp voor optimaal rendement. Deze afscheiders voor verwarmings- en koelinstallaties zijn de nieuwe standaard.

Flamcovent Clean Smart lucht- en vuilafscheiders verwijderen zelfs de kleinste belletjes, magnetiet en minuscule vuildeeltjes uit het installatiewater. Ze zijn nagenoeg onderhoudsvrij en de doorstroomweerstand is verwaarloosbaar laag.

Voordelen

 • 60% betere prestaties ten opzichte van conventionele afscheiders.
 • Geschikt voor temperaturen tot 120 °C.
 • Geschikt voor werkdrukken tot max. 10 bar.
 • Unieke doorstroomcapaciteit, tot wel 3 m/s.
 • Voor alle leidingstanden toepasbaar.
 • Compacte afmetingen, licht in gewicht.
 • In diverse maten leverbaar tot 2".
 • Extreem lage doorstroomweerstand en gering energieverlies.
 • Gelijkblijvende prestaties gedurende de gehele levensduur.

Vervanging CV-ketel

De ontwikkelingen bij cv-installaties gaan razendsnel. De rendementen vliegen omhoog en het verbruik van energie omlaag. Als u nog een 'ouderwetse' of energievretende ketel, geiser of gasboiler heeft, kan het de moeite lonen eens te praten over een nieuwe energiezuinige ketel. Wij bekijken samen met u wat de meest geschikte ketel voor u is.

Gas / Water / Sanitair / Elektra

Badkamerrenovatie

Sfeerverwarming

Ventilatie

Zinkwerk

Siemers Installatietechniek verzorgt alle soorten zinkwerk, waaronder zinken dakgoten, regenafvoeren en zinken afdeklijsten.

Bent u op zoek naar zinken dakgoten? Dan bent u bij Siemers Installatietechniek aan het juiste adres. Wij leveren alle soorten zinken dakgoten en bijbehorende materialen:

 • Zinken mastgoot (rond)
 • Zinken bakgoot (rechthoekig)
 • Dakgootbeugels
 • Verbindingsstukken
 • Vergaarbakken
 • En nog veel meer…
Remeha Henrad Nefit Grohe Bosch Vaillant